Physical and mental health

MOHSEN ALIREZAEE ✏ 📚A step towards the promotion of physical and mental health

Physical and mental health

MOHSEN ALIREZAEE ✏ 📚A step towards the promotion of physical and mental health

Physical and mental health

محسن علیرضائی - دانش آموخته روانشناسی بالینی
psychology✔
psychiatry✔
Medical Health✔
addiction✔
social health✔

پیوندها
آخرین نظرات
  • ۱۷ فروردين ۹۶، ۲۲:۳۷ - محسن علیرضائی🔴 کارشناس سلامت روان
    خوب بود

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است


تحقیقات نشان داده که بسیاری از افراد، به این خاطر خویشتن‌داری را از دست می‌دهند که نمی‌توانند در برابر فشار روانی تقاضا برای ارتباط جنسی از طرف مقابل مقاومت کنند و با جدیت و صراحت نه بگویند.    روان شناسان برای والدین سناریو‌هایی را طراحی کرده اند و به جوانان و نوجوانان جامعه خود آموزش می‌دهند که در چنین موقعیت‌هایی چه باید بگویند و چگونه باید مقاومت کنند. نمونه‌هایی از این سناریو‌ها در ادامه آمده است.

می‌گوید:ارتباط با یکدیگر باعث رشد انسان هاست.

بگو: تو باید رشد کنی و اطلاعاتت را بیشتر کنی. من آن قدر پخته هستم که بدانم این کار، آرامش من و برنامه هایم (برای آینده) را خراب می‌کند.

می‌گوید: رفتار تو مثل یک بچه کوچک است...

بگو: اتفاقا رفتار من مثل آدم‌های باتجرب‌ها است. به اطرافت نگاه کن ببین ارتباط بدون مسئولیت پذیری و بدون برنامه چقدر جوان‌ها را بدبخت کرده است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۳:۵۱
محسن علیرضائی🔴 کارشناس سلامت روان


در بیشتر مطالعات و بررسی‌ها درباره علل طلاق در ایران طی سـال‌هــای اخیر، دخالت خانواده‌ها یکی از عوامل قابل توجه معرفی شده است البته در برخی بررسی‌ها این عامل رتبه دوم را داشته و در برخی، رتبه‌های پایین‌تر؛ اما هرچه هست به نظر می‌رسد بحث دخالت خانواده‌ها و تبعات منفی آن، موضوعی است که باید جدی گرفته شود. البته می‌توان از چند منظر به مسئله دخالت خانواده‌ها پرداخت؛ از رفتار‌هایی که همسران جوان با انجام آن، به این موضوع دامن می‌زنند تا ویژگی‌هایی از والدین که باعث می‌شود احتمال دخالت آن‌ها افزایش یابد، از تفاوت دیدگاه نسل جدید با نسل قبل در این موضوع تا برخورد‌های اشتباهی که عوارض این موضوع را تشدید می‌کند. در این فرصت، اما ما سراغ رفتار‌های همسران جوان رفته‌ایم؛ رفتار‌هایی که می‌تواند به دخالت بیشتر خانواده‌هایشان دامن بزند و به عبارتی، فرمان زندگی مشترک را از دست زوج جوان خارج کند. برای زندگی مشترکتان، خودتان تصمیم بگیرید!

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۳:۴۸
محسن علیرضائی🔴 کارشناس سلامت روان


معیارهای ازدواج در انتخاب فردی مناسب برای ادامه زندگی یکی از مهم ترین تصمیماتی است که دختر و پسر باید برای شروع زندگی مشترک در نظر بگیرند. انتخاب همسر مناسب برای ازدواج باید عاقلانه باشد و تحت تاثیر تب و تاب عاشقی قرار نگیرد.

در ادامه توصیه‌های یک دکتر روانشناس در مورد معیارهای ازدواج مناسب در دوران نامزدی یا آشنایی قبل از ازدواج که زوج باید مورد توجه قرار دهند مورد بررسی قرار گرفته است. بهتر است این سوالات را قبل از ازدواج از خود پرسید چون  پاسخ این سوالات می‌تواند راهنمای خوبی باشد.

در معیارهای ازدواج توجه به چه خصوصیات رفتاری از همسر مهم است؟

باید در تعیین معیارهای ازدواج فهرستی تهیه کرد که تنها به خصوصیات ظاهری مانند قد و بالا و یا رنگ مو خلاصه نشود. به مواردی مانند تعهد در رابطه، ویژگی‌های شخصیتی، خصوصیات رفتاری و نقاط مشترک مهم مانند زمینه‌های فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی و مذهبی باید فکر کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۳:۴۴
محسن علیرضائی🔴 کارشناس سلامت روان



اختلالات ترس یا حمله پانیک که به وحشت‌زدگی هم معروف است، می‌تواند در هر زمان و هر مکانی رخ بدهد. در زمان وقوع حمله پانیک ممکن است حتی در شرایطی که اصلا در معرض خطر نیستید، احساس ترس و اضطراب شدید داشته باشید. اگر شما به طور متداوم احساس نگرانی و اضطراب دارید و برای رفع این موضوع روال عادی زندگی خود را تغییر داده‌اید، احتمالا یک نوع اختلال اضطرابی دارید که باید آن را بشناسید و درمان کنید.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ایالات متحده آمریکا از هر ۱۰ نفر بزرگسال، یک نفر درگیر حملات پانیک یا اختلالات ترس است. در حدود یک سوم آدم‌ها حداقل یک بار در زندگی خود اختلالات ترس را تجربه می‌کنند، اما آن‌ها به این اختلال مبتلا نیستند. تنها در حدود ۳ درصد افراد بزرگسال به این اختلال مبتلا هستند. باید بدانید که احتمال رخ دادن حملات پانیک و ابتلا به اختلالات ترس در زنان بیشتر از مردان است.

 


نشانه‌های اختلالات ترس

فرد مبتلا به اختلالات ترس یا حملات پانیک، تجربه احساس ترس و اضطراب و وحشت‌زدگی شدید به طور ناگهانی را دارد. حملات پانیک معمولا به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد، اما در حالات وخیم‌تر ممکن است تا چند ساعت نیز طول بکشد. در حملات پانیک ممکن است شما احساس کنید که دچار حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی شده‌اید. به همین خاطر افراد در زمان حملات پانیک، برای ارزیابی سلامتی به اورژانس منتقل می‌شوند. اگر حملات پانیک یا اختلالات ترس درمان نشوند، ممکن است به آگورافوبیا یا همان ترس شدید از مکان‌های باز منجر شود. اگر شما به اختلالات ترس مبتلا باشید، حداقل ۴ مورد از علائم زیر را خواهید داشت:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۳:۳۹
محسن علیرضائی🔴 کارشناس سلامت روان

کارشناسان هشدار می‌دهند وجود احساس تنبلی، بی‌انگیزگی، بی‌تفاوتی و عدم علاقه به کار می‌تواند در درازمدت نشان‌دهنده ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی، افسردگی و حتی سکته مغزی باشد. به طور معمول بی‌علاقگی و تنبلی نشان‌دهنده افسردگی معنا می‌شود که در همه موارد این طور نیست.

کارشناسان با تحقیق بر روی افراد مبتلا به انواع بیماری‌ها از جمله بیماری لایم، سندروم خستگی مزمن، بیماری پارکینسون و بیماری MS دریافته‌اند اکثر این افراد دچار خستگی مزمن هستند.

کارشناسان خستگی در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی را به دلیل کاهش جریان خون به بخش‌های مختلف بدن از جمله عروق مغز می‌دانند.

همچنین در افراد مبتلا به بیماری زوال عقل به دلیل تغییرات مغزی افراد معمولاً با علائمی چون بی‌توجهی به محیط اطراف، بی‌انگیزگی و بی‌احساسی مواجه می‌شوند.

یکی دیگر از دلایل بی‌احساسی و تنبلی در افراد بروز استرس شدید در آنها است که سبب تغییر در قسمت هیپوتالاموس مغز می‌شود و به این ترتیب سیستم پاداش‌دهی مغز آنها دچار تغییر شده و آنها نسبت به محیط پیرامون بی‌احساس می‌شوند.

کارشناسان در خصوص افراد مسن با سابقه بیماری قلبی، کاهش جریان خون و اختلال در دوپامین را عامل اصلی بی‌انگیزگی نام برده‌اند.

بر همین اساس پزشکان به افراد توصیه می‌کنند در صورت مشاهده بی‌علاقگی در افراد سالمند حتماً با پزشک متخصص تماس بگیرند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۳:۳۷
محسن علیرضائی🔴 کارشناس سلامت روان