
نامنظمی قاعدگی بصورت قطع قاعدگی
طولانی شدن قاعدگی
قاعدگی شدید و...
نازایی ( البته با درمان بهبود می یابد)
چاقی
افزایش هورمون های مردانه
جوش و آکنه
افزایش موهای صورت و ضخیم شدن موها
کاهش موهای پیشانی
چرب شدن پوست بدن
اکانتوزیس نیگریکانس است یکی از علامتهایی که در سندرم پلی کیستیک تخمدان (تنبلی تخمدان) در افراد چاق مشاهده میگردد که بیشتر در قسمتهای گردن - زیر بغل - زیر پستان - کشاله ران است
در سونوگرافی کیست های متعدد یافت (میشود البته گاهی با وجود این که بیماری وجود دارد اما سونوگرافی منفی میشود پس فقط به جواب منفی سونوگرافی نمیتوان اکتفا کرد) ولی سونوگرافی بهترین راه پیگیری بیماری هست و از طرفی وقتی سونوگرافی از راه واژینال باشه جواب دقیقتری از بررسی تخمدان را داریم اما در دختران باکره نمیتوان از این راه استفاده کرد و از طرفی چربی زیاد شکم در برخی بیمارها و بعضی دلایل دیگر میتواند در جواب سونوگرافی اختلال ایجاد کند
ممکن است قند خون بالا باشد
در برسی آزمایشگاهی LH بالا است و FSH پایین است
میزان هورمون استروژن بالا است
در کم کاری تیروئید تنبلی تخمدان یا (PCO) دیده میشود
برخی داروها میتوانند در ایجاد بیماری موثر باشند
جایگزین شدن تمام و یا قسمتی از جفت، در سگمان تحتانی رحم.
ریسک فاکتورها:
زایمانهای متعدد
سن بالا
زایمان دوقلو
آسیب رحم
شرح حال:
سه تظاهر اصلی و شایع عبارتند از:
خون ریزی قبل از زایمان:
در اغلب موارد، خون ریزی به صورت خون ریزی راجعهء بدون درد است، که در سه ماههء سوم بارداری آغاز می شود ( در هفتهء 36 بارداری، در 60 درصد از موارد، در هفتههای 32 تا 36 بارداری، در 30 درصد از موارد و در کمتر از 32 هفته، در 10 درصد از موارد دیده می شود) و در هر بار خون ریزی، شدت آن بیشتر خواهد شد.
مال پرزانتاسیون جنین:
جفت سرراهی، از چرخش جنین و آنگاژمان سر جلوگیری خواهد کرد.
در حین سونوگرافی به طور تصادفی تشخیص داده می شود.
معاینه بالینی:
خون ریزی پیش از زایمان: معاینه عمومی: شوک، معاینه شکم: رحم نرم و غیر تندر. در موارد شک به جفت سرراهی، توشه واژینال هرگز نباید انجام شود.
ارزیابیها:
خون ریزی قبل از زایمان:
آزمایشات خونیFBC،U&A، آزمایشات انعقادی، تعیین گروه خونی.
سایر روشهای تشخیصی: سونوگرافی، CTG (ارزیابی سلامت جنین). مال پرزانتاسیون،
سونوگرافی روتین:
در صورت تشخیص جفت سرراهی تحتانی، در مراحل اولیه بارداری، سونوگرافی را باید در هفتههای 32 و 36 بارداری دوباره تکرار کرد، زیرا جفت ممکن است در نتیجهء تشکیل سگمان تحتانی رحم، به سمت بالا جابهجا شود. تنها در حدود 10 درصد از موارد، جفت سرراهی تشخیص داده شده در اوایل بارداری، در زمان ترم نیز باقی خواهند ماند.
درمان:
خونریزی قبل از زایمان: خون ریزی شدید: عملیات احیاء باید انجام شده و رزیدنت ارشد باید به سرعت و از طریق سزارین، زایمان را ختم کند.
در موارد با شدت کمتر:
بستری در بیمارستان و ارزیابی سلامت مادر و جنین و شدت جفت سرراهی.
در زنان Rh منفی، باید Anti D تجویز شود.
کورتیکواستروئیدها تا پایان هفته34 بارداری (برای بلوغ ریههای جنین)، تجویز می شوند.
در صورت امکان، می توان تا پایان هفته 39 بارداری، جهت ختم بارداری به روش سزارین صبر کرد.
زایمان واژینال را تنها در صورتی می توان انجام داد، که سر جنین پایین تر از لبه جفت بوده و درجه جفت سرراهی، پایین و شدت آن کم باشد.
عدم وجود خون ریزی قبل از زایمان: در صورت شدید بودن جفت سرراهی، بستری در بیمارستان را در هفته 32 بارداری به طور روتین انجام دهید. درمان، به صورت ذکر شده انجام می شود.
عوارض:
خون ریزی قبل از زایمان، افزایش شانس خون ریزی در طی زایمان سزارین و خون ریزی پس از زایمان (عروق خونی در سگمان تحتانی رحم، به خوبی انقباض نمی یابند).
خانم هاے باردار درصورت ابتلا به کم خونے، بخصوص کم خونے خفیف فاقد علائم بالینے میباشند.
اما ممکن است در بعضے از خانم هاے باردار
بی حالے
خستگے
ضعف
سرگیجه
رنگ پریدگے در پلک پایین و لب ها مشاهده گردد.
براے تشخیص کم خونے در اوایل باردارے آزمایشهاے خون ازجمله اندازه گیرے
هماتوکریت
هموگلوبین
صورت میگیرد.
کیست های بارتولن بسیار کوچک هستند و ممکن است اندازه ی یک نخود باشند .
این کیست ها که در ابتدای واژن بصورت ۲ طرفه چپ و راست قرار می گیرند و در برخی موارد نیز در پایین واژن دیده می شوند .
غدد بارتلون در مکان ساعت ۷ و ۵ واژن قرار می گیرند ، این به این معناست که اگر دهانه ی واژن را مانند یک ساعت فرض کنید خواهید دید که در قسمت ساعت ۷ و ساعت ۵ غدد بارتلون ایجاد شده اند .
این غدد در زمان رابطه ی جنسی مایعی لزج و بسیار نرم را تولید می کنند ، این ترشح باعث می شود تا واژن مرطوب شود و در حین نزدیکی مشکل خشکی واژن دیده نشود.
غدد بارتلون بسیار حساس هستند و ممکن است که در اثر برخی موارد دچار بیماری شوند ،مراجعه به متخصص زنان و زایمان برای درمان توصیه می شود
آیا تصمیم گرفته اید باردار شوید؟ این 7 تغییر ساده می تواند شانس باروری شما را افزایش دهد. مهمتر از همه این که برای انجام آنها نیازی به مراجعه به داروخانه نیست.
به وزن سالم و مناسب برای باردار شدن برسید
اگر وزنتان از حد سالم بیشتر باشد ممکن است باروری شما را به خطر بیاندازد. " سلول های چربی استروژن ذخیره می کنند، بنابراین میزان این هورمون در زنانی که اضافه وزن دارند بیشتر از حد طبیعی است و معمولا تخمک گذاری نمی کنند. این مسئله در مورد زنانی که کمبود وزن دارند نیز به دلیل کاهش استروژن صادق است.
پزشکان به زنانی که تصمیم به بارداری دارند توصیه می کنند برای فهمیدن اینکه آیا وزن مناسب دارند یا خیر، شاخص توده بدنی خود را محاسبه کنند.
ورزش کنید
ورزش به شما کمک می کند سطح قند خون و وزنتان را کنترل کنید که با توانایی باروری شما در ارتباط است و بر همین اساس است که پزشکان انجام تمرینات منظم ورزشی را به زنانی که قصد بارداری دارند، توصیه می کنند. منظور از ورزش منظم، چهار یا پنج بار در هفته به مدت حداقل 30 دقیقه است. اگر دوست ندارید به تنهایی ورزش کنید، سعی کنید از کلاسهای گروهی استفاده کنید و یا به همراه یک دوست ورزش کنید. تحرک و فعالیت واقعا روی باروری شما تاثیر می گذارد.
زمان تخمک گذاری خودتان را بدانید.
در هر ماه 5 تا 7 روز برای باردار شدن وقت دارید. برای زنانی که عادت ماهانه منظمی دارند ( بین 28 تا 32 روز )، این زمان حدودا بین روز 14 تا 15 است. اما اگر عادت ماهانه شما نامنظم است و یا زمان دقیق آن را نمی دانید، پزشکان دو شیوه بسیار ساده و مقرون به صرفه را برای مشخص کردن زمان تخمک گذاری پیشنهاد می کنند.
از کیت های تخمک گذاری که در داروخانه ها به فروش می رسند استفاده کنید و یا اگر روز آخرین پریودتان را می دانید و با توجه به اینکه عادت ماهانه شما چند روز طول می کشد، می توانید از ابزارهای پیش بینی زمان تخمک گذاری استفاده کنید.
از سیگار و مشروبات الکلی دوری کنید
باروری برای بیشتر زنانی که سیگار می کشند و یا مشروبات الکلی مصرف می کنند از زنان دیگر سخت تر است. کشیدن سیگار می تواند موجب شروع ناباروری و مصرف الکل می تواند باعث سقط جنین شود. بنابراین اگر سیگار می کشید، همین حالا آن را ترک کنید و از نوشیدن مشروبات الکلی صرف نظر کنید.
استرس خود را کم کنید
گفتن همیشه راحت تر از عمل کردن است، خصوصا اگر هر ماه در مورد شانس بارداری خود نگران باشید، اما یکی از ساده ترین راه ها برای افزایش شانس باروری آرامش است. استرس زیاد در طولانی مدت باعث تغییر در میزان طبیعی هورمون ها شده و می تواند بر تخمک گذاری تاثیر منفی بگذارد. از کلاس های یوگا استفاده کنید، کتاب های آرامش بخش بخوانید و بیشتر بخوابید. هر کاری که موجب شادی و آرامش درونی شما می شود به شانس باروری شما کمک می کند. شادی و آرامش نه فقط زمانی که در حال اقدام برای بارداری هستید، بلکه بعد از آن و در مواجه با تغییرات ناشی از بارداری هم به شما کمک خواهد کرد.
بررسی های پزشکی لازم را انجام دهید
اگر به بیماری هایی از قبیل دیابت یا تیروئید مبتلا هستید، بسیار اهمیت دارد که در زمان اقدام برای بارداری، تحت مراقبت و کنترل پزشک باشید. فشار خونتان را هم کنترل کنید. فشار خون بالا می تواند مانع توانایی شما برای بچه دار شدن باشد و اگر از حملات افسردگی یا اضطراب رنج می برید، پزشکان توصیه می کنند حتما به یک متخصص مراجعه کنید تا پیش از اقدام شما را تحت نظر بگیرد.
هوشمندانه تغذیه کنید
اگر تا حالا به این مسئله توجه نمی کردید، از همین امروز شروع به خوردن میزان متعادلی از کربوهیدرات، چربی و پروتئین کنید. مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده خصوصا آنهایی که چربی ترانس دارند و در روغن های هیدروژنیزه سرخ شده اند و غذاهایی که شکر افزودنی دارند می تواند به رژیم سالم غذایی لطمه وارد کند. حتما از پروتئین های فاقد چربی و میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه استفاده کنید و در طول روز 8 تا 10 لیوان آب بنوشید.
چه اتفاقی می افتدکه تخمدانها تنبل میشوند
این مشکل درواقع یک مشکل هورمونی است درواقع یکسری واکنش هاباعث میشودهورمونهای تخمدان بالابرود.شماباید هرماه 5-4فولیکول درداخل تخمدان هایتان رشددهیدویکی ازآنهاانتخاب میشودتابه باروری برسد.دراین زمان هورمون استرادیول واستروژن که مخصوص بانوان است بایدبه حدمناسبی برسدتابتوانندسبب تخمک گذاری شود.ولی به هر دلیلی این میزان هورمون به حدنصاب نمیرسدودرنتیجه تخمک گذاری انجام نمیشود.وفقط فولیکول انتخاب شده رشد میکندوهمراه مایعات داخل تخمدان به کیست تبدیل میشود.افرادمبتلابه این عارضه(تنبلی تخمدان یاسندرم تخمدان پلی کیستیتک )درطولانی مدت درخطرمبتلابه سرطان رحم قرارمی کیرندپس حتماٌبایدزیرنظرمتخصص باشید.زیرابه مرورزمان عدم درمان سبب افت قدرت باروری میشود.اگرفردی نخواهدباردارشودهورمون درمانی میتواندبسیار کمک کند،
موهایت را رنگ نکن خانم باردار
مضرات رنگ کردن مو در دوران بارداری:
به طور کلی توصیه می شود مادران در طول بارداری خود از رنگ کردن موها خودداری کنند، چراکه مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها از طریق پوست سر که بسیار حساس است وارد خون شده و در صورت استفاده مکرر باعث نقص جنین می شود.
سه ماهه اول بارداری، زمان شکل گیری جنین بوده و جنین در این دوران بسیار حساس و آسیب پذیر است، چراکه تقسیمات اصلی سلولی و ایجاد شبکه های عصبی جنین شکل می گیرد
بنابراین جذب هر نوع ماده و ترکیب شیمیایی می تواند اثرات بسیار مخربی بر جنین به جای بگذارد.
بهتر است افراد در ابتدا مقداری از رنگ مو را روی قسمتی از پوست سر خود تست کنند و اگر پوست حساسیت نشان نداد و قرمز نشد، اقدام به استفاده از آن کنند
توصیه می شود خانم هایی که علاقه زیادی به رنگ کردن موهای خود دارند، از مش و های لایت به دلیل اینکه تماس مستقیمی با پوست سر ندارد، استفاده کنند.
بهترین رنگ موها، رنگ های طبیعی هستند، رنگ هایی مانند حنا که از سالیان دور مورد استفاده خانم ها قرار می گیرد و علاوه بر تغییر رنگ موها باعث تقویت و پرپشت شدن آنها نیز می شود.
گاهی مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها بسیار قوی هستند و از طریق پوست سر و ساقه مو جذب خون می شوند.
به همین دلیل توصیه می شود خانم ها در طول سال بیش از پنج بار از آن استفاده نکنند، چرا که ممکن است دچار بیماری هایی مانند سرطان خون شوند.
بهتر است افراد در ابتدا مقداری از رنگ مو را روی قسمتی از پوست سر خود تست کنند و اگر پوست حساسیت نشان نداد و قرمز نشد، اقدام به استفاده از آن کنند، چراکه باعث ایجاد سوختگی در پوست سر می شود و ممکن است اثرات آن حتی تا آخر عمر باقی بماند.
به گزارش بولتن نیوز، بارداری و زایمان وقایعی فیزیولوژیک و در اغلب موارد، خوشایند و دوست داشتنی هستند؛ اما گاه با عوارضی همراه می شود که می تواند در صورت بی توجهی، برای روان مادر خطرآفرین باشد. در زمانی که مادر با تولد نوزاد، انتظار تجربه های لذت بخش را در زندگی دارد، با حالات ناشناخته و ناخوشایندی مانند نگرانی و اضطراب، احساس ضعف و ناتوانی، لذت نبردن از وقایع خشنود کننده زندگی، اختلال خواب و اشتها، عدم اعتماد و احساس بی کفایتی به عنوان مادر، مواجه می شود. در این شرایط مادر پس از زایمان، در معرض آسیب های جسمانی و روانی بیشتری قرار دارد.
سطح اختلالات خلقی بعد از زایمان
اختلالات خلقی که پس از زایمان رخ می دهد در 3 سطح غم، افسردگی و روان پریشی شناخته می شود. آن دسته از اختلالات خلقی که 3 تا 6 ماه پس از اولین زایمان اتفاق می افتد به عنوان «افسردگی پس از زایمان» شناخته می شود.
13 عامل اصلی افسردگی بعد از زایمان
به طور کلی عواملی که می تواند به فرد این هشدار را بدهد که آیا در معرض ابتلا به افسردگی پس از زایمان است یا خیر، در 13 عنوان جای می گیرد:
1-افسردگی قبل از بارداری،
2-عزت نفس پایین،
3- استرس مراقبت از نوزاد،
4- اضطراب والدین،
5- استرس های زندگی،
6- بارداری پیش بینی نشده،
7- حمایت نشدن های اجتماعی و خانوادگی،
8- سابقه قبلی افسردگی در طول دوران زندگی،
9- خلق و خوی نوزاد،
10- ناراحتی بابت مادر شدن و مسئولیت هایش،
11- نامناسب بودن وضعیت اجتماعی و اقتصادی،
12- آرامش بخش نبودن روابط زناشویی و
13-نداشتن رضایت مندی از زندگی مشترک.
در ضمن کیفیت ارتباط مادر افسرده در کودکی با والد خود نیز در ابتلا به افسردگی پس از زایمان تاثیرگذار است.
علایم افسردگی بعد از زایمان :
نشانه های تشخیصی برای پی بردن به احتمال افسردگی پس از زایمان می تواند شامل نکاتی این چنینی باشد: مادری که کمتر با نوزاد خود بازی می کند، کمتر با اطرافیان ارتباط برقرار می کند، خود را مادری بی کفایت می داند، به نیازها و سر و وضع ظاهری خود اهمیت چندانی نمی دهد، در ارتباط برقرار کردن با همسر اظهار بی میلی می کند، نگرانی بیش از حدی در رابطه با سلامت نوزاد از خود نشان می دهد، مدام از خستگی و کمبود خواب شکایت دارد و همچنین شکایات جسمانی دارد؛ مثلا به طور مکرر اظهار می کند سردرد یا سرگیجه و حالت تهوع دارد.
در فکر مادران افسرده چه می گذرد؟
نحوه ارتباط مادر با نوزاد در رشد وی تاثیر بسزایی دارد به طوری که می تواند رشد نوزاد را به تعویق بیندازد. نوزادان با مادران افسرده بسیار تحریک پذیر هستند، فعالیت کمتری دارند و همچنین چهره غمگین تری نسبت به دیگر نوزادان دارند. سوال اساسی این جاست که چه موضوعاتی در فکر و ذهن مادر وجود دارد که وی را تا این حد افسرده و غمگین می کند؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت: افکاری که در ذهن مادر بر اساس برداشت های غلط یا در اصطلاح تحریف شده به وجود آمده است و همراه با این افکار احساس غم، یاس و افسردگی در وی بروز می کند؛ مانند این که: «مادرم مثل بی عرضه ها با من برخورد می کند، انگار فقط خودش بچه به دنیا آورده»، «من مادر بی لیاقتی هستم چون نمی توانم از نوزادم درست مراقبت کنم»، «من از عهده نگهداری بچه به تنهایی برنمی آیم چون حتی نمی توانم به گریه بچه ام پایان بدهم»، «تا آخر عمرم باید پای این بچه بسوزم و بسازم»، «شوهرم منتظر بود تا بچه بیاید و من را به این بهانه سرگرم کند. از اول هم به من بی اعتنا بود»، «بارداری باعث شد توازن اندامم به هم بخورد» و «بچه داشتن همه برنامه های زندگی آدم را خراب می کند».
درمان افسردگی بعد از زایمان:
برای درمان افسردگی پس از زایمان راهکارهای زیادی وجود دارد که باید پس از شناخت نگرانی ها و ریشه های ایجاد آن، دست به انتخاب راهکار زد؛ بنابراین درمان به تعداد افراد می تواند متعدد و متفاوت باشد. در این جا به یکسری درمان های متداول اشاره می کنیم.
درمان هایی که باید توسط اطرافیان مادر ارائه شود
افزایش باور مادر بر میزان کنترلی که بر وقایع زندگی دارد: وقتی مادر از مسائلی مثل به هم خوردن نظم زندگی با تولد نوزاد، به هم خوردن توازن اندام، تحت تاثیر قرار گرفتن برنامه ریزی های آتی و ... شکایت می کند، باید به وی یادآوری شود که وی هنوز هم می تواند با وجود فرزند برنامه های شخصی خود را دنبال کند و راه های متعددی برای نگهداری و مراقبت صحیح از فرزند وجود دارد؛ همچنین برای بازگشت به وزن ایده آل مراقبت ها و ورزش های قبل و بعد از بارداری قابل دسترسی و راهگشا است.
لاپاروسکوپی عملی است که برای دیدن اعضای داخل شکم بکار میرود. وسیله نازکی بنام لاپاروسکوپ از طریق ایجاد برش کوچکی در زیر ناف وارد بدن شده و امکان انجام معاینه و در صورت لزوم عمل را بدون نیاز به ایجاد برش بزرگ فراهم می آورد.
لاپاروسکوپی:
لاپاروسکوپی عملی است که برای دیدن اعضای داخل شکم بکار میرود. وسیله نازکی بنام لاپاروسکوپ از طریق ایجاد برش کوچکی در زیر ناف وارد بدن شده و امکان انجام معاینه و در صورت لزوم عمل را بدون نیاز به ایجاد برش بزرگ فراهم می آورد.
چه موقع از لاپاروسکوپی استفاده میشود
در موارد زیر ممکن است پزشک لاپاروسکوپی رابه بیمار پیشنهاد کند :
- درد شکم
- مشکل در باردار شدن
- وجود مایع غیر طبیعی در شکم
- بارداری خارج رحمی
- کیست تخمدان
- چسبندگی
-هیسترکتومی
لاپاروسکوپی چگونه به بیمار کمک می کند
مشاهده اعضاء و بافتهای داخلی با این عمل به پزشک در تشخیص مشکل و تصمیم گیری در مورد تجویز دارو یا جراحی کمک میکند.
قبل از لاپاروسکوپی چه کارهایی باید انجام شود
انجام برخی آزمایشات خون معمولا یک هفته مانده به تاریخ عمل
گرفتن وقت از بیمارستان
حمام کردن در شب قبل از عمل
پرهیز از خوردن و آشامیدن (حتی آب) از نیمه شب قبل از عمل
البته ممکن است پزشک موارد دیگری را نیز دستور دهد.
درحین عمل چه رخ می دهد
در ابتدا دارویی بنام بیهوش کننده عمومی به بیمار داده می شود تا در موقع عمل بی هوش بماند (که در این صورت برای کمک به تنفس از لوله یا ماسک تنفس استفاده میشود). البته گاهی بیهوشی (بی حسی) به صورت موضعی انجام می شود که بستگی به وضعیت بیمار و نوع عمل دارد.
سپس دکتر برش کوچکی در زیر ناف بیمار ایجاد می کند تا بتواند از آن طریق لاپاروسکوپ را به داخل شکم بفرستد. معمولا یک یا دو برش دیگر نیز برای تکمیل عمل ایجاد می شود. ممکن است از گاز برای اتساع شکم استفاده شود (این کار مشاهده اعضاء را راحت تر می کند).
سپس دکتر برای مشاهده اعضایی نظیر رحم، تخمدان، لوله های فالوپ وگاهی آپاندیس لاپاروسکوپ را هدایت می کند ( دیگر اعضای داخلی مانند کیسه صفرا، روده، و کبد را نیز می توان با این راه آزمایش کرد). در صورت برخورد به یافته غیر طبیعی ممکن است تکه کوچکی از بافت را نیز برای انجام آزمایشات بیشتر نمونه برداری کند.
همچنین بسته به علت انجام عمل و مشکلی که باید رفع شود، ممکن است تخمدان، لوله فالوپ، بارداری خارج رحمی ، یا آپاندیس توسط لیزر درمان یا از طریق لاپاروسکوپ بیرون آورده شوند. در پایان عمل، دکتر وسایل و گاز را جمع کرده و محل عمل را بخیه می زند.
عدم غربالگری های به موقع و مراجعه به پزشک:
غربالگری (به طور کلی غربالگری به روشهایی اطلاق میشود که با آنها میتوان افراد به ظاهر سالمی را که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به یک بیماری خاص هستند، از افراد سالم شناسایی کرد.) مشکلات سلامتی بعد از سنین 30 سالگی ضروری است از جمله فشار خون بالا و کلسترول بالا. در حالت ایده آل زنان باید غربالگری را از سن 20 سالگی به بعد شروع کنند. برنامه غربالگری پانل چربی(پروفایل چربی- پانل چربی- گروهی از آزمایشات است که برای بررسی احتمال خطر بروز بیماری های قلبی- عروقی و سکته¬ی مغزی ناشی از اترواسکروز (تنگی و سختی دیواره¬ی عروق) انجام می شوند) شامل کلسترول تام، ال دی ال، اچ دی ال و تری گلیسیرید ضروری است. اگر همه چیز نرمال باشد، شما نیازی به تکرار این تست ها تا 5 سال ندارید، در غیر این صورت با مشورت پزشک یک برنامه درمانی شامل رژیم غذایی، ورزش، کاهش وزن و در پاره ای موارد دارویی ضروری است.
در مورد توده های سینه باید گفت، بسیاری از زنان تصور می کنند لمس توده در سینه نیاز به مراجعه فوری به پزشک ندارد. این باور غلط را از ذهن خود دور کنید که با لمس توده نباید سریع به پزشک مراجعه کرد. مخصوصا اگر شما زنی هستید که سن تان کمی بالا رفته است، هر تـــوده ای در سینه باید توسط پزشک مورد ارزیابی کامل قرار گیــــرد. گاهی پزشک توصیه می کند که بعد از دوران قاعدگی برای بررسی بیشتر مراجعه کنند. ممکن است این توده نوعی کیست باشد و با قاعدگی و تغییرات هورمونی تغییر کند. حتی بهتر است بلافاصله پس از لمس توده به پزشک مراجعه کنید. این پزشک است که زمــــان مراجعــه بعدی را تعیین می کند و زنان خود نباید در مورد آن تصمیم بگیرند.
پرهیز از سلامت پوست:
آکنه بزرگسالان یک مشکل بهداشتی مخصوص زنان بالای 30 سال است و از طریق استرس، رژیم_غذایی و عوامل هورمونی خود را نشان می دهد. بزرگ ترین اشتباهات زنان برای درمان #آکنه در این سنین، متوسل شدن به مواد شیمیایی طراحی شده برای پوست نوجوانان است. در عوض:
1.استفاده از پاک کننده های ملایم پوست
2.کرم رتینوئید
3.لوسیون ها
می تواند مفید باشد. در غیر این صورت باید با متخصص پوست در تماس بود. البته:
1.-استفاده از کرم های ضد آفتاب را نیز نباید فراموش کرد.
2.-آسیب های خورشید از 30 سالگی به بعد باعث افزایش چین و چروکهای پوستی می شود.
3.-کرم های ضد آفتاب با فاکتور محافظت از خورشید حداقل 30 باید برای کاهش اثرات اشعه ماوراء بنفش خورشید به طور مداوم استفاده شود.
سیگار کشیدن:
جامعه سرطان آمریکا اعلام کرده که 18 درصد از زنان بین سنین 25 تا 44 سال سیگار می کشند و این در حالی است که سیگار بر همه جنبه های سلامتی تاثیرات منفی دارد. مطالعاتی که نتایج آنها در مجله لانست و در سال 2012 به چاپ رسید، نشان داد که ترک سیگار در زنان قبل از سن 40 سالگی، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های مرتبط با دخانیات را تا 90 درصد کاهش می دهد. بنابرای اگر هنوز سیگار می کشید و در سنین 30 سالگی هستید، بهترین زمان برای استفاده از برنامه های ترک سیگار پیش روی شما است.
علل درد در ناحیه تحتانی شکم یا در لگن خاصره زنان چه چیزهایی هستند؟
می توان گفت تمام زنان درد در پایین شکم خود را در بازه های زمانی مختلف از زندگی تجربه می کنند. اغلب این درد با دوره قاعدگی آنها در ارتباط است.
در بسیاری از موارد تشخیص علت دقیق درد دشوار است اما با توجه به ویژگی های خاص درد، پزشک می تواند مشکل را تشخیص دهد.
شایع ترین علل درد در ناحیه تحتانی شکم در زنان می توانند موارد زیر باشند:
• اختلال در سیستم ادراری مانند مشکلات مثانه یا کلیه
• مشکل در روده
• اختلال در سیستم تولید مثل مانند رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها
درد در ناحیه تحتانی شکم زنان ناشی از اختلال در سیستم ادراری
عفونت ادراری یک بیماری شایع است که می تواند علائمی مانند سوزش در هنگام ادرار و تکرر ادرار را به وجود بیاورد.
عفونت می تواند به کلیه ها نیز برسد (پیلونفریت) و در آنها پخش شود که این بیماری باعث می شود شما احساس ناخوشی همراه با تب و کمر درد داشته باشید.
اگر درد شما شدید باشد و از کمر شروع شود و به کشاله های ران برسد، ممکن است پزشک نسبت به ابتلا به سنگ کلیه مضنون شود. در موارد بالا، پزشک برای تشخیص علت ناخوشی شما، برایتان آزمایش ادرار تجویز خواهد کرد.
اگر شما به وجود خون در ادرار مواجه شدید حتما برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
ایجاد تومور در سیستم ادراری چندان شایع نیست اما به هر حال بسته به مدت زمان بروز علائم و سایر فاکتورهای دیگر، ممکن است پزشک نسبت به این قضیه مشکوک شود و آزمایش های لازم را برایتان تجویز کند.
درد در ناحیه تحتانی شکم زنان ناشی از بیماری های روده
یبوست و اسهال، هر دو می توانند باعث ایجاد درد در ناحیه تحتانی شکم شوند. این نوع درد اغلب ثابت نبوده و می آید و می رود.
نفخ و باد کردن یکی از مشکلات شایع است که ممکن است به خاطر مشکلات روده به وجود بیاید.
بسیاری از مردم در سراسر جهان به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند که می تواند باعث اسهال، یبوست و نفخ شود.
اگر شما متوجه وجود خون در مدفوع خود شدید و یا مدفوع شما تیره رنگ بود حتما به پزشک مراجعه کنید. این حالت نیازمند بررسی های بیشتر توسط پزشک است.
درد در ناحیه تحتانی شکم زنان ناشی از اختلال در سیستم تناسلی
منشا درد می تواند رحم، لوله های فالوپ یا تخمدان ها باشد. این نوع درد معمولا در قسمت وسط و پایین شکم احساس می شود.
اگر بیشتر در طرفین احساس شود احتمال دارد از تخمدان ها نشات بگیرد.
درد ناشی از رحم معمولا در دوران قاعدگی بدتر می شود.
برخی از شرایط موثر بر سیستم تولید مثل می تواند منجر به احساس درد در هنگام مقاربت شوند. به این وضعیت "مقاربت دردناک" گفته می شود که در صورت مشاهده آن باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
برخی از بیماری ها و وضعیت هایی که بر سیستم تناسلی تاثیر می گذارند عبارتند از:
• آندومتریوز
• فیبروئید
• بیماری های التهابی لگن
• کیست تخمدان
• مشکلات مربوط به مراحل اولیه دوران بارداری مانند سقط جنین یا بارداری خارج از رحم
پزشک چه کاری می تواند برای شما انجام دهد؟
پزشک سوالات متعددی را در مورد قاعدگی، دفع ادرار و مدفوع از شما خواهد پرسید. همچنین ممکن است در مورد وجود سایر علائم مانند تب، تهوع و استفراغ از شما سوالاتی بپرسد.
همچنین ممکن است سوالاتی در مورد روابط عاطفی، زندگی خانوادگی، زندگی شخصی، کار و روابط جنسی از شما بپرسد.
سپس پزشک شما را معاینه خواهد کرد. ممکن است این معاینه شامل معاینه واژن و یا مقعد و یا هر دو باشد.
ممکن است پزشک برای شما آزمایش ادرار تجویز کند.
اگر شکم درد شما همراه با ترشحات واژن یا سایر علائم مربوطه باشد ممکن است پزشک از واژن شما نمونه سواب بگیرد.
همچنین ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق تر مشکل شما برای شما سونوگرافی نیز تجویز کند. در برخی موارد پزشک عمومی بسته به نوع مشکل، شما را به یک متخصص ارجاع خواهد داد.
بابزرگ شدن جنین، او شروع به حرکت کردن می کند. لگد زدن جنین در واقع حرکت جنین در داخل رحم است.
حس دست و پا زدن جنین می تواند شگفت انگیزترین تجربه یک مادر باشد؛ اما آیا تا به حال درباره علت این دست و پا زدن فکر کرده اید؟
با بزرگ شدن جنین، او شروع به حرکت کردن می کند. لگد زدن جنین در واقع حرکت جنین در داخل رحم است.
اگرچه به این حرکت «لگد» اطلاق شده است، اما جنین تنها لگد نمی زند، بلکه حرکت های دیگری نیز انجام می دهد، حرکت دیافراگم، سکسکه، حرکت دست، غلت زدن از یک طرف به طرف دیگر و... از جمله این حرکات است که البته تمامی آنها توسط مادر احساس نمی شود.
در هفته های اولی که جنین با کشیدن بدن خود لگد می زند، مادر تنها یک پرش در شکم حس می کند.
مادرهایی که قبلا بچه دار شده اند، خیلی سریع تر و بهتر از مادرانی که برای بار اول باردار شده اند، می توانند لگد زدن جنین و تکان های جنین را احساس کنند.
مادرهای لاغر نیز بیشتر و بهتر از مادران چاق این حرکات و لگدزدن جنین را احساس می کنند. اما این حرکات چگونه هستند
لگد زدن جنین در واکنش به آنچه در محیط رخ می دهد، انجام می پذیرد
در رحم، جنین برای استراحت و حرکت بدنش را می کشد، در نتیجه مادر احساس می کند که جنین لگد می زند. لگد زدن جنین قسمتی از رشد طبیعی جنین است.
جنین به محرک خارجی مانند صدا، نور و حتی غذا خوردن مادر نیز واکنش نشان می دهد.
لگد ردن جنین پس از مصرف غذا
جنینی که به طور طبیعی روند رشد را طی می کند، معمولا روزی 15 تا 20 بار لگد می زند. اغلب پس از غذا خوردن یا در واکنش به صدای بلند، لگد می زند.
جنین سالم روزی 15 تا 20 بار لگد می زند و کم شدن این میزان می تواند علامت کمبود تغذیه یا کاهش اکسیژن رسانی به جنین باشد که این وضعیت باید بررسی شود
جنین در 9 هفتگی شروع به لگد زدن می کند
در این دوران، تنها با دستگاه های پزشکی می توان این لگدها را ردیابی کرد. اما در 18 یا 19 هفتگی مادر قادر است حرکت ها را حس کند.
هر چند در این دوران نیز برخی از مادران لگدزدن جنین را با نفخ یا پری شکم اشتباه می گیرند. در کل در هفته بیست و چهارم، مادر لگدها را بیشتر حس می کند.
در بارداری دوم، مادران می توانند در هفته سیزدهم لگدزدن جنین را حس کنند.
حرکات جنین چگونه است؟
مادرها، حرکات جنین داخل رحم را به باز شدن پاپ کورن روی حرارت، لیز خوردن ماهی یا بال زدن پروانه تشبیه کرده اند.
ابتدا شاید این حرکات و صداها را به غار و غور گرسنگی یا نفخ تعبیر کنید، اما به زودی متوجه می شوید این صداها و حرکات به طور منظم تکرار می شوند و ناشی از حرکات دوست داشتنی کودک است و می توانید تفاوت آنها را تشخیص دهید.
این گونه نشانه ها را بیشتر هنگامی که نشسته یا دراز کشیده اید، احساس خواهید کرد.
هر چند وقت یک بار این حرکات انجام می شوند
فاصله میان نخستین لگدهای جنین زیاد است، به طور مثال، امروز چندین حرکت او را حس می کنید و فردا دیگر هیچ خبری نیست. البته جنین به طور مرتب در حال حرکت و لگد زدن است، اما برخی از آنها ضعیف و آرام است و مادر نمی تواند آنها را احساس کند.
اما در سه ماهه دوم، قدرت لگدزدن جنین زیاد می شود و مادر به خوبی همه آنها را احساس می کند.
اگر با مادر باردار دیگری صحبت کردید و حرکات فرزندانتان با هم فرق داشت، به هیچ وجه نگران نشوید. هر کودکی الگوی رفتاری خود را دارد. جنین ها مانند هم حرکت نمی کنند. اگر حرکات او کمتر از حد طبیعی نباشد، تفاوت آن با دیگران مساله مهمی نیست.
آیا باید روند لگدهای جنین را پیگیری و ثبت کنم؟
هنگام لگدزدن جنین به آن توجه داشته باشید و اگر تعداد آن کاهش پیدا کرد حتما با پزشک خود در میان بگذارید.کم شدن حرکات جنین در رحم می تواند نشانه مشکلی باشد.
در سه ماهه سوم، شاید پزشک از شما بخواهد در طول روز تعداد حرکات و لگدهای کودک خود را بشمارید. برای این منظور روش های مختلفی وجود دارد. برای دانستن آنها از پزشک بخواهید به طور دقیق چند روش را توضیح دهد.
یکی از رایج ترین روش ها این است که یک ساعت از روز را که اصولا جنین حرکت می کند، انتخاب کنید. (بهتر است برای مقایسه، هر روز در همان ساعت و حوالی آن لگدهای جنین را شمارش کنید). بنشینید یا دراز بکشید سعی کنید حواستان به جنین باشد. زمان بگیرید تا ببینید چقدر طول می کشد تا 10 ضربه مختلف– لگد، مشت یا حرکت کلی بدن - را تشخیص دهید. اگر در طول دو ساعت، 10 ضربه را احساس نکردید، با پزشک خود تماس بگیرید.
کاهش پیدا کردن لگدها می تواند نشانه یک مشکل باشد
جنین سالم روزی 15 تا 20 بار لگد می زند و کم شدن این میزان می تواند علامت کمبود تغذیه یا کاهش اکسیژن رسانی به جنین باشد که این وضعیت باید بررسی شود
افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا (اختلال کندن موی وسواسی یا جنون کندن مو) نیازی غیر قابل مقاومت به کشیدن و کندن موهای خود، به طور معمول از پوست سر، مژه ها، و ابروها را احساس می کنند.
به گزارش گروه سلامت منتال هلث به نقل از "وب امدی"، تریکوتیلومانیا نوعی اختلال کنترل تکانه است. افراد مبتلا به این اختلال آگاه هستند که عملی کردن انگیزه های ناگهانی آنها می تواند صدماتی را به همراه داشته باشد، اما توانایی مقاومت در برابر آنها را ندارند. این افراد ممکن است در زمان تجربه استرس، کشیدن و کندن موها را به عنوان روشی برای آرام کردن خود انجام دهند.
نشانه های تریکوتیلومانیا
افزون بر تکرار کشیدن و کندن مو، از دیگر نشانه های این اختلال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس تنش پیش از کندن مو یا هنگام تلاش برای مقاومت در برابر نیاز به کندن مو
- احساس آرامش، رضایت و شادی پس از عملی کردن تکانه کندن مو